З одного автовокзалу одночасно вирушили в протилежних напрямках 2 автобуси. швидкість першого 65км/год, а другого — 75 км/год. яка відстань буде між а

з одного автовокзалу одночасно вирушили в протилежних напрямках 2 автобуси. швидкість першого 65км/год, а другого - 75 км/год. яка відстань буде між автобусами через 5 год? за виразами поясни два способи розвязування задачі. 65*5+75*5; (65+75)*5

  • 1 способ
    1)65*5=325 км подолає перший автобус за 5 годин
    2)75*5=375 км подолає другий автобус за 5 годин
    3)325+375=700 км буде відстань між ними
    ================================
    2 споіб
    1)65+75=140 км/год швидкість обох автобусів разом
    2)140*5=700 км буде відстань між ними